Help, we zijn populair!

Boekpresentatie

  • Booklaunch
  • Debate

Date: 17.11.16
Time: 20:00 (doors: 19:30)
Location: Spaces, Hofplein 20 (18th floor)
Admission: € 5,00
Language: Dutch

On 17 November, online magazine Vers Beton and nai010 publishers will present Help, we zijn populair! Rotterdam stad in verandering, a publication on the recent history of Rotterdam. The event will be in Dutch.

Help, we zijn populair!

Rotterdam, lange tijd het lelijke eendje onder de Nederlandse steden, heeft de afgelopen jaren een spectaculaire comeback gemaakt. De oplevering van iconische gebouwen als de Markthal, De Rotterdam en het nieuwe Centraal Station trok tot buiten de landsgrenzen de aandacht, het opwaarderen van het centrum werpt zijn vruchten af en voorheen kwakkelende stadswijken werden succesvol getransformeerd. Rotterdam is niet langer een onbekende, onbegrepen en onbeminde stad, maar staat plotseling vooral positief in de schijnwerpers.

Die opleving van de stad heeft ook een keerzijde. Veel Rotterdammers worden melancholisch van een strakgetrokken binnenstad. Het voelt soms alsof je favoriete undergroundbandje plots in Ahoy staat. We hielden toch juist van de rauwheid en lelijkheid van ons stad? Het hoefde hier toch helemaal niet zo aangeharkt te zijn? Gaat er iets verloren of is de Rotterdamse identiteit bestand tegen deze dynamiek? Het boek Help, we zijn populair! vangt de discussie over de recente geschiedenis van Rotterdam en geeft een soms jubelend, dan weer kritisch perspectief op een stad in verandering.

Boekpresentatie

In een talkshow onder leiding van Geert Maarse gaan verschillende gasten in gesprek met auteurs over de zin en onzin van toeristische lijstjes, of we in Rotterdam moeten vrezen voor verregaande gentrificatie en hoe de stad vooruit kan zonder zijn ziel te verkopen.

Te gast zijn onder meer:
Ron Voskuilen (directeur Rotterdam Partners)
Marguerite van den Berg (universitair docent sociologie, UvA)
Brian Doucet (Senior Lecturer Urban Studies, Erasmus University College)
Elma van Boxel (medeoprichter ZUS)
Gyz la Rivière (kunstenaar en auteur)
column door Ferrie Weeda (historicus, Vers Beton)
meer namen worden binnenkort bekend gemaakt

VB_cover_cmyk_300dpi

Het boek is mogelijk gemaakt dankzij genereuze bijdragen van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de Gemeente Rotterdam, het Prins Bernhard Cultuurfonds en CBK Rotterdam.